Menu

East Sweden Rally i Linkøping i Sverige var første runde i Rallylandskampen mellom Norge og Sverige. Den andre tellende runden er Rally Hedemarken i slutten av september. Her finner du både LIVE-sendingen og programmet på TV uken etter.

Landskampen kjøres med førere fra internasjonale klasser i 4WD og 2WD, og de norske førerne møtte sterk konkurranse fra de beste svenske førerne. East Sweden Rally ble et utrolig krevende løp, blant annet på grunn av kraftig regn, og det ble et stort mannefall. Fredrik Åhlin (Ford Fiesta R5) ledet i klassen for firehjulsdrevne biler etter første kveld, men forsvant av veien på SS3. Det samme gjorde også Anders Grøndal (DS3 R5). Frank Tore Larsen (Ford Fiesta R5) og Robin Friberg (DS3 R5) kjempet om ledelsen utover lørdagen, men Frank Tore Larsen kjørte av veien på SS7. Robin Friberg ble eneste svenske landslagsfører som kom i mål, men han vant til gjengjeld også løpet totalt foran veteranen Mats Jonsson (Ford Escort WRC). Arnt Gustav Olsen ble eneste norske fører med firehjulsdrevet bil som klarte å ta seg til mål, og vant sin klasse i FIA NEZ Championship.

Sindre Furuseth (Renault Twingo R2) var eneste norske fører i landskampen for 2WD, men fullførte til seier i landskampklassen foran Jacob Jansson (Ford Fiesta R2).

Se programmet her:

Livesending på «Bilsportkanalen»

Norge mot Sverige i Rallylandskampen 2015

Anders Grøndal, Frank Tore Larsen, Arnt Gustav Olsen og Sindre Furuseth stiller på det norske laget i Rallylandskampen 2015, som innledes førstkommende helg med East Sweden Rally i Linkøping i Sverige. I forbindelse med løpet blir det Livesending på Norges Bilsportforbunds nett-TV portal «Bilsportkanalen» fra kl. 14.30 til  ca. 17.30 lørdag 5. september.

Rallylandskampen kjøres over to løp, som også er SM- og NM-runder i rally. Den norske runden avvikles i forbindelse med NM-finalen Rally Hedmarken, der det også blir Livesending på nett. Sendingene baseres med Live studio fra serviceplass, der det presenteres redigerte innslag fra fartsetappene i løpet, samt reportasjer og intervjuer med førerne. Programledere er Mikael Lindh fra Sverige og Henning Isdal fra Norge.

Se opptak av LIVE-sendingen her: