Menu

NAF Motorsport Ringerike sto som arrangør da NM i Gokart ble kjørt på Eggemoen. Nær 100 førere kjempet om medaljer i fire klasser, og for første gang i historien ble ei jente NM-vinner.

Det er kun i dragracing at det tidligere har vært kvinnelige Norgesmestere i bilsport, men Marie Bakken fra NMK Grenland ble historisk da hun vant NM i Formel Rotax på Eggemoen. Det ble en dramatisk finale, der Andreas Nesset og Jonas Wendelborg Bråten kjempet om gullet. I siste sving før målstreken ble det et sammenstøt mellom disse to. Begge føyk av banen, og Marie Bakken som hadde ligget på 3.plass kunne kjøre over mål som NM-vinner.

I Formel Yamaha klarte Henrik Krogstad fra Ålesund å nedkjempe fjorårets Norgesmester Glenn Rumohr Granum, og sikret seg dermed sitt første NM-gull. Klubbkameraten Johan Nicolay Hagenæss klarte det samme i KF3, etter en knallhard kamp med Torjus Havdal fra Kongsberg.

I KZ2 stilte formelkjører Dennis Olsen opp som ”wildcard”, og det endte med at han gikk helt til topps foran Kenneth Østvold og Tore Valvik. Dennis tok dermed sitt fjerde NM-gull på rad.

{article 7}{introtext}{/article}