Menu

NM-finalene i Crosskart ble kjørt på Krabyskogen Motorbane syd for Gjøvik. Crosskart har utviklet seg til å bli en stor gren innen norsk bilsport, og det har vært spenning i flere av mesterskapene helt fram til finaleløpet.

I Crosskart Juniorcup vant Marcus Gimle Enger på Krabyskogen, og det var også nok til å sikre ham sammenlagtseieren i cupen, men bare et fattig poeng foran Sindre Trøyterud og med Ole Henry Steinsholt på 2.plass.

Oliver Solberg og Jacob Lyseng har utkjempet en hard kamp i 125-klassen gjennom hele sesongen, og på Kraby var det Jacob Lyseng som gikk først i mål. Men NM-gullet gikk til Oliver Solberg som kom inn på 2.plass, og dette var for øvrig dagen før pappaen Petter Solberg sikret seg VM-gullet i Rallycross i Italia!

Alexander Bjørnstad tok steget opp i 250-klassen til årets sesong og med seier i fire av de fem løpene ble han en suveren Norgesmester, foran Thomas Holmen og Carl Henrik Lyche.

Oscar Solberg (sønnen til Henning) vant finalen i 650-klassen på Kraby, men Ingve Andre Strand fra Vikedal sikert seg NM-gullet med 2.plass i finalen. Ludvig Einarsen og Marius Vardeberg endte opp med sølv og bronse i mesterskapet.

Se video her:

{article 7}{introtext}{/article}