Menu

NM i Rallycross ble åpnet med første runde på Grenland Motosportsenter med 130 førere til start i forskjellige klasser.

Det ble dramatikk allerede i tredje innledende omgang da Jonas Dalseth Jacobsen (BMW M3) rullet og fikk store skader på bilen. Den unge Harstadværingen hadde dominert de to første omgangene i klasse 2, men det ble en enorm reparasjonsjobb for å få bilen klar til siste innledende omgang, der han klarte å kjøre seg til en plass i A-finalen. BMW`en til Jonas var imidlertid ikke veldig god å kjøre i finalen og det endte med 5.plass etter punktering. Vinner av finalen i Klasse 2 ble bergenseren Steinar Stokke (Mazda RX7) etter en jevn kamp med Kenneth Johansen (Ford Puma).

I klasse 3 sikret Herbjørn Haug (Mercedes C299) beste startsport i A-finalen, men han slet med en eksoslekkasje i finalen og fikk ikke bilen til å gå skikkelig. Haug endte på 4.plass, mens Hans Jøran Østreng (BMW M3) kjørte i mål som vinner foran Stian Haugan (Citroën Xsara)

I klasse 1 var det unggutta som dominerte. Trønderen Thomas Hårberg (Citröen Saxo) tok sin første NM-seier noensinne foran Preben Myklebust (Opel Corsa) og Espen Isaksætre (Citroën Saxo). 

Se video her: